rss

Premiera mondiala BMW

 1. 26/05/2010
 2. Categoria: BMW
  Vezi toate fotografiile (1)

  A fost realizat, cu success, in premiera mondiala a fost realizat un crash test cu BMW 530d cu interventia automata a franelor intr-un laborator special echipat al Organizatiei Germane de Supraveghere a Automobilelor (DEKRA), in Neumünster bei Hamburg.

  Orice sofer cunoaste aceasta situatie: dupa un viraj apare in fata brusc spatele unei masini blocata intr-un ambuteiaj. La vizibilitate redusa sau din cauza neatentiei soferului exista riscul producerii unui accident. Acest scenariu este cauza pentru producerea a peste 40% din accidentele din Germania.

  Automobile din segmentul premium, precum BMW Seria 5, sunt deja echipate cu sisteme electronice anticipative care intervin pentru a micsora riscurile care apar in astfel de situatii.
  Atat noul BMW Seria 5, care tocmai a fost prezentat pe piata, cat si noul BMW Seria 7, sunt disponibile optional cu un sistem care combina pilotul automat (Cruise Control) cu avertizarea si functie de franare automata in caz de accident – dispozitiv automat Stop&Go.

  In cazul unei potentiale coliziuni frontale, conducatorul unui BMW seria 5 este avertizat printr-un indicator din instrumentul de bord si, simultan, pe head-up display. In acelasi timp, sistemul de franare intra intr-o faza de pregatire. Presiunea din sistemul de franare poate creste mult mai repede, se micsoreaza astfel timpul de raspuns al franelor si distanta de franare.


  In cazul in care exista pericolul iminent al unui impact, sistemul BMW intra in treapta a doua de functionare. In situatii in care este necesara o franare de urgenta, alaturi de avertizarea vizuala este declansat si un semnal sonor. Daca soferul inca nu reactioneaza, se declanseaza o procedura automata de franare pe o perioada foarte scurta: timp de 1,2 secunde se produce o deceleratie moderata, inainte deja ca soferul sa utilizeze franele.
  Pe baza senzorilor radar ai pilotului automat (BMW Active Cruise Control Stop&Go), sistemul recunoaste cand accidentul frontal devine iminent. In aceasta situatie viteza de coliziune este redusa printr-o interventie automata a franelor de urgenta.


  La fel ca in cazul unui test EuroNCAP si in asa-numitul “offset-crash”, automobilul BMW 530d  a fost accelerat la viteza de 64 km/h. Cu putin timp inainte de coliziune, modelul BMW 530d a franat automat la viteza de 40 km/h, conform procedurii de functionare a sistemului de siguranta. Datorita acestei deceleratii exact inainte de accident, pozitia automobilul la coliziune se schimba fata de o situatie fara franare. Masina va fi aplecata usor spre inainte. In acelasi timp toti pasagerii, prin franare, intra intr-o pozitie optima pentru accident, sprijinindu-se pe centurile de siguranta si micsorand astfel tensiunea care ar fi transmisa prin forta impactului.

  Pana acum aceste sisteme au putut fi testate numai pe bancul de probe BMW si nu intr-un crash test. Prin colaborarea  DEKRA si BMW a fost realizat un prim pas in testarea in conditii reale a unor astfel de sisteme de siguranta activa precum si a diferitelor scenarii „pre-crash“.

  Vizualizari: 1650
  Citroën C5

  Citroën C5

  Pret: 4.700 EUR, An: 2007, Kilometri: 189.500 detalii »

  Audi A6

  Audi A6

  Pret: 8.650 EUR, An: 2007, Kilometri: 220.000 detalii »

  Opel Vectra

  Opel Vectra

  Pret: 4.650 EUR, An: 2006, Kilometri: 247.000 detalii »

  Liebherr

  Liebherr

  Pret: 19.990 EUR, An: 2013, Kilometri: 1 detalii »

  Toate anunturile »