rss

5 stele la testele Euro NCAP pentru Seria 2 Active Tourer

  1. 12/11/2014
  2. Categoria: BMW
    Vezi toate fotografiile (1)

     

    BMW Seria 2 Active Tourer, modelul care a deschis un nou segment pentru marca, se remarca acum si prin 5 stele obtinute la testele Euro NCAP.

    BMW Seria 2 Active Tourer dispune de o structura de rezistenta din oteluri speciale care asigura atat un nivel de siguranta ridicat, cat si o masa redusa cu un impact pozitiv asupra agilitatii si eficientei modelului. Alaturi de aceasta, o serie extinsa de echipamente de siguranta pasiva si activa  au dus la obtinerea unui punctaj de cinci stele la testele Euro NCAP.

     

    Echipare standard bogata pentru siguranta

    Noul model ofera in standard de airbag-uri pentru sofer si pasagerul fata, airbag-uri laterale pentru sofer si pasagerul fata, airbag-uri pentru cap pentru locurile fata si spate, centuri cu prindere in trei puncte, pretensionate si cu limitator de forta. Sistemele electronice in echiparea standard includ controlul dinamic al stabilitatii (DSC) cu controlul dinamic al tractiunii (DTC – functie care permite patinarea limitata a rotilor pentru condus pe suprafete cu aderenta limitata precum zapada sau nisip), ABS, CBC (control al franarii pe viraje), DBC (control dinamic al franarii), functii de curatare a franelor si de compensare a fortei de franare, monitorizare presiune pneuri si Performance Control pentru cele mai puternice versiuni (218d, 220d si 225i).

     

    Tot standard este disponibil si sistemul de avertizare la coliziuni frontale, apreciat pozitiv de Euro NCAP. Conform testelor institutiei, sistemul evita tamponarile usoare la viteze de deplasare de pana la 20 km/h si reduce semnificativ forta de impact la viteze de pana la 50 km/h.

     

    Echipamente optionale de siguranta activa

    O gama extinsa de echipamente optionale de siguranta este de asemenea disponibila, cu o serie de sistem unice in segment: pilot automat adaptiv cu franare si functie stop and go, pachetele Driving Assist si Driving Assist Plus care includ o serie de sisteme precum avertizare la schimbarea benzii de rulare, prevenirea coliziunilor frontale si a accidentelor cu pietoni.

     

    Unice in segment sunt farurile LED care asigura o iluminare superioara sau Head-Up Display, sistem care proiecteaza informatii in dreptul parbrizului pentru a nu distrage atentia soferului in timpul condusului. Tot o premiera pentru aceasta categorie de automobile este sistemul de asistenta pentru trafic aglomerat care asigura deplasarea complet autonoma pana in 60 km/h, in ambuteiaje pe autostrada.

     

    Evaluarea Euro NCAP

    Noul model a obtinut un punctaj foarte bun la testul de impact frontal si punctaj maxim la testul de impact lateral. BMW Seria 2 ActiveTourer devine unda din putinele masini testate la Euro NCAP care primeste punctaj maxim la impactul lateral cu stalp. Modelul a o obtinut rezultate foarte bune pentru protectia copiilor in timp ce la protectia pietonilor a fost apreciat pentru capota activa a motorului care atenueaza impactul cu pietonii.

     

    Modelul a primit un punctaj bun si la evaluarea de sisteme de siguranta activa, desi nu au fost luate in considerare toate sistemele disponibile, pentru unele considerandu-se ca nu vor fi comandate pe majoritatea modelelor vandute.

     

    Despre BMW Seria 2 Active Tourer

    Lansarea BMW Seria 2 Active Tourer reprezinta extinderea portofoliului BMW intr-un segment cu un potential de crestere important in urmatoarea perioada. Active Tourer - cel de-al doilea membru al noii game Seria 2 dupa versiunea Coupé – vine cu o interpretare sportiva a segmentului din care face parte. BMW Seria 2 Active Tourer deschide oportunitatea de a atrage un grup tinta de clienti absolut nou pentru BMW, care pun accent pe spatiul interior si caracterul practic, dar doresc sa beneficieze si de valentele sportive ale marcii. Modelul marcheaza o serie de premiere tehnologice importante pentru marca - alaturi de sistemul de tractiune fata, BMW Seria 2 Active Tourer dispune de cele mai noi motorizari BMW TwinPower Turbo, dar si o serie de echipamente unice in segment precum hayonul actionat electric si care poate fi comandat cu piciorul, Head-Up Display sau faruri LED.

     

    „Seria 2 Active Tourer este un model deosebit de important pentru marca. La nivel global, studiile companiei au aratat ca segmentul compact are cel mai mare potential de crestere pe termen mediu pentru piata premium.  In acelasi timp, noul model are potentialul sa deschida BMW catre un grup absolut nou de clienti, cu impact pozitiv pentru toata gama de modele a marcii. Rezultatele Euro NCAP sunt cu atat mai valoroase, avand in vedere ca evaluarea a devenit tot mai stricta. Speram ca publicul nostru tinta sa aprecieze calitatile de siguranta”, a explicat Cristian Vlasin, Sales Manager BMW Group Romania.

     

    Fotografii, video si mai multe informatii despre rezultatul EuroNCAP:
    https://www.euroncap.com/results/bmw/2_series/573.aspx

     

    Vizualizari: 2280
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »