rss

BMW M1 Procar - O spectaculoasa masina de curse clasica a fost predata la BMW Welt

  1. 03/11/2014
  2. Categoria: BMW
    Vezi toate fotografiile (1)

    O raritate in premiera la BMW Welt. Acolo, unde clientii din lumea intreaga isi preiau noile automobile de serie, a fost predat un model BMW M1 Procar din 1979. Pe parcursul mai multor ani, unicatul a fost restaurat in atelierele pentru clienti ale BMW Group Classic, impreuna cu specialistii BMW M GmbH si se prezinta intr-o tinuta noua.

     

    Posesorul acestui automobil de curse clasic este Masajuni Hosobuchi din Japonia. Antreprenorul este presedintele BMW Clubs Japan si un colectionar pasionat in special al modelelor BMW M. “BMW este marea mea pasiune, iar Procar va ocupa, cu siguranta, un loc de cinste in colectia mea. Pentru mine, preocuparea principala a fost ca automobilul, care a fost utilizat in competitii, sa aiba stralucirea de odinioara. Si cine ar fi putut face acest lucru mai bine decat producatorul in sine. De asemenea, ma bucur foarte mult ca am putut intra in posesia acestui clasic chiar aici la BMW Welt, printre atatea automobile noi”, a declarat acesta. Functionarea masinii de curse i-a premise lui Hosobuchi sa capteze imediat atentia. Motorul dispus central, cu o acustica inconfundabila, a pornit inainte ca Hosobuchi sa faca mai multe tururi de onoare in aplauzele numerosilor vizitatori prezenti la premiera.


    In 1979 si 1980, in programul de sustinere a weekendurilor de Formula 1 a existat propria competitie pentru BMW M1. Cei mai rapizi piloti din acea perioada, precum Niki Lauda sau Nelson Pigeut, s-au confruntat in dueluri pasionante contra unor piloti privati. Per total, au fost contruite 54 de modele Procar. Fiecare masina de curse era realizata individual. BMW M1 Procar a lui Masakuni Hosobuchi, intitulata “Ja zum Nurburgring”, este decorate cu traditionalul circuit din regiunea Eifel si arata atasamentul BMW fata de vechiul Nurburgring. Cu acest exemplar, Nelson Piquet si Hans-Joachim Stuck au reusit victoria la clasa si locul al treilea in clasamentul general al cursei de 1.000 km, desfasurata in 1980 pe Nordschleife.

     

    Clientii din lumea intreaga calatoresc mii de km pentru a-si indeplini visul: intrarea in posesia unui automobil BMW nou chiar la BMW Welt. Arhitectura BMW Welt a fost conceputa astfel incat primul contact cu automobilul sa fie o experioenta deosebita. Zilnic, intre 90 si 120 de clienti isi primesc noile automobile la BMW Welt – cu un maxim de 160 de livrari. De la inaugurarea edificiului in 2007, numarul de livrari de automobile a crescut continuu. In 2013, peste 21.000 de client si-au primit noile automobile de la BMW Welt. Din acest total, aproximativ 2.000 de livrari au fost catre client care au venit tocmai din SUA.

     

    Cu 2,9 milioane de vizitatori in 2013, BMW Welt din Munchen este cea mai populara atractie a Bavariei si a devenit un adevarat magnet pentru vizitatori de la inaugurarea sa in 2007. Cu arhitectura sa de avangarda, BMW Welt este punctul central al tuturor marcilor din BMW Group – BMW, subbrandurile BMW M si BMW I, MINI, Rolls-Royce Motor Cars si BMW Motorrad-, care sunt prezentate intr-o maniera impresionanta in propriile universuri de experienta. Dar BMW Welt nu inseamna doar expozitiile si preluarile noilor automobile, care sunt puncte de atractie pentru pasionatii de masini de pretutindeni. Vizitatorii se pot bucura de-a lungul intregului an de programe variate din cultura, arta si entertainment, precum si de delicii culinare la numeroase restaurante. Indiferent ca sunt concerte de jazz, recitari de poezii, clubbing, teatru improvizat, duminici in familie, premiere de film, evenimente de gala sau discutii de grup – BMW Welt este platform perfecta pentru evenimente inovatoare. In BMW Welt Junior Campus, copiii si tinerii se pot bucura de tururi cu ghizi si ateliere pe tema mobilitatii si a dezvoltarii durabile.

     

    Vizualizari: 1490