rss

Premiera mondiala: Apple Watch controleaza functiile modelelor BMW i

  1. 28/04/2015
  2. Categoria: BMW
    Vezi toate fotografiile (7)

    BMW isi sustine pozitia de lider al industriei auto in ceea ce priveste conectivitatea mobila prin programul de tehnologii BMW ConnectedDrive.
    Aplicatia BMW i Remote poate fi utilizata deja pentru verificarea si controlul functiilor modelelor BMW i. Clientii pot folosi aplicatia inca din prima zi si pe noul Apple Watch, a carei lansare are loc in aceasta luna.

    Apple Watch utilizeaza aplicatia BMW i Remote - care poate fi descarcata gratuit din Apple iTunes Store - pentru ca utilizatorii sa fie tinuti la curent cu actualul statut al acumulatorului automobilului sau sa primeasca o notificare atunci cand bateria de inalta tensiune este incarcata complet. Suplimentar, Apple Watch poate continua instructiunile de navigatie de la BMW i3 la destinatia finala a utilizatorului dupa ce automobilul a fost parcat sau poate directiona conducatorul catre masina parcata.

    De asemenea, permite si prestabilirea temperaturii pentru climatizare.
    Noul smartwatch dispune de un ecran inovator pentru aplicatiile care grupeaza cele mai importante informatii oferite de aplicatie, astfel incat acestea sa poata fi vizualizate pe scurt. Pe langa incarcarea acumulatorului, autonomia disponibila si calendarul de actualizari, ecranul de rezumat indica utilizatorilor BMW i Remote si daca usile automobilului sunt incuiate.

    O modalitate mai rapida si mai directa de a te bucura de electromobilitate

    Apple Watch se poate purta precum un ceas traditional si reprezinta o extensie inteligenta a unui Apple iPhone conectat. Poate interconecta conducatorul cu modelul BMW i3 sau BMW i8 in orice moment - de la distanta, daca se doreste - si permite utilizatorilor sa verifice sau sa controleze functii importante direct prin intermediul aplicatiei BMW i Remote, fara sa fie necesara scoaterea smartphone-ului din buzunar, deblocarea ecranului sau introducerea unui cod. Tot mai multi clienti percep serviciile digitale ca o parte integranta a vietii cotidiene, iar smartwatchurile vor da un impuls si mai mare acestei tendinte. De asemenea, datorita lor, utilizarea electromobilitatii va fi o experienta mai rapida si mai directa.
    Apple Watch este controlat prin miscari de apasare sau oscilare a suprafetei touch-sensitive, care au devenit o a doua natura datorita smartphone-urilor si tabletelor. O miscare oscilanta in sus a ecranului de rezumat dezvaluie ecranul de pornire a aplicatiei BMW i Remote - punctul central de navigatie al aplicatiei in varianta pentru Apple Watch.
    Aici, utilizatorii pot accesa alte meniuri ale aplicatiei. Ecranul de pornire prezinta automobilul conectat la smartwatch. De asemenea, sunt afisate si starea de incarcare a acumulatorului, autonomia disponibila, precum si ora. Derularea in continuare a ecranului de pornire dezvaluie un meniu nou prin care utilizatorii pot verifica o serie de informatii despre automobil, precum daca usile sunt incuiate, trapa este inca deschisa sau portbagajul este inchis. De asemenea sunt oferite si alerte de service - de exemplu, daca trebuie efectuata o schimbare sau o inspectie a lichidului de frana. Aceasta lista poate fi ascunsa printr-o miscare oscilanta pe ecran sau prin rasucirea Digital Crown, instrumentul central de control al Apple Watch.

    Racire sau incalzire in timpul incarcarii


    O oscilare in dreapta ecranului de pornire duce utilizatorii spre sectiunea Remote Services a aplicatiei BMW i Remote, de unde vor putea sa ajusteze, de exemplu, sistemul de control al aerului conditional al automobilului. Aici, utilizatorii pot raci sau incalzi interiorul modelului BMW i in timp ce acesta este reincarcat de la o sursa de energie. Astfel, nu mai este necesara alimentarea cu curent de la acumulatorul de inalta tensiune pentru prestabilirea sistemului de control al aerului conditionat, ceea ce contribuie la maximizarea autonomiei electrice a automobilului. O alta miscare spre dreapta duce la optiunea de control de la distanta al claxonului, care poate fi activat pentru a ajuta clientii sa gaseasca mai usor modelul BMW i3 sau BMW i8, chiar si in parcari mari sau atunci cand altcineva a parcat automobilul. O atingere a afisajului este suficienta pentru activarea functiilor relevante.

    Planificare continua a traseului intermodal cu Apple Watch

    Una din numeroasele inovatii prezente la BMW i3, primul automobil electric lansat in segmentul premium, este planificarea traseului intermodal. Aceasta functie poate propune si trasee folosind mijloace de transport in comun, evitand astfel ambuteiajele din centrul oraselor, zonele de restrictii pentru automobile sau oferind o solutie pentru situatiile cu autonomie scazuta. Acest tip de functie de navigatie este unica in randul constructorilor auto si ofera si o integrare, in premiera, Apple Watch. Sistemul genereaza automat un itinerar cu mijloace de transport in comun si posesorii de Apple Watch pot vizualiza usor aceasta lista direct pe ceas. Impreuna, aceste functii imbunatatesc semnificativ mobilitatea, in special in zonele urbane.
    BMW ConnectedDrive are o viteza impresionanta de inovare

    Prin cardurile SIM integrate, BMW i3 si BMW i8 sunt optimizate pentru conectivitate, in timp ce aplicatia BMW i Remote creeaza o conexiune stransa intre automobil, conducator si lumea exterioara. Aplicatia BMW i Remote pentru Apple Watch se alatura solutiilor pentru dispozitivele mobile cu sistem de operare Android, ceea ce dovedeste reactia rapida a BMW - prin solutii inteligente precum serviciile si aplicatiile din portofoliul BMW ConnectedDrive - pentru a raspunde la ritmul rapid al inovatiilor "automobilului conectat".

    BMW are o lunga traditie a inovatiilor legate de conectivitatea in automobil

    1994. Primul sistem de navigatie in Europa
    1995. Functie TV in automobil (premiera mondiala)
    1999. BMW Assist cu BMW Emergency Call (premiera in Europa, din 1997 in USA), sistem care foloseste un SIM integrat in automobil
    2001. iDrive (premiera mondiala)
    2001. BMW Online – portal web in automobil (premiera mondiala)
    2003. BMW Teleservices – extinde BMW Assist
    2004. Interfata iPod complet integrata in automobil (premiera mondiala)
    2004. Head-up Display
    2008. Primul automobil cu browser web integrat (premiera mondiala)
    2010. BMW Apps si MINI Apps (premiera mondiala) – pentru prima data aplicatiile de smartphone sunt integrate in automobil, lista de aplicatii disponibile fiind extinsa constant pana in prezent
    2010. MyBMW Remote
    2011. BMW Live sau extensie BMW Online cu functii precum Google Street View sau Panoramio (premiera monidiala)
    2014. Prima aplicatie de conectare la automobil cu un smartwatch

    Vizualizari: 2013
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »