rss

BMW Seria 5 a primit cinci stele la noile teste de impact din USA

  1. 12/10/2010
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: Bmw seria 5, cinci stele, ncap, teste de siguranta
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noua gama BMW Seria 5 a fost unul dintre cele doua modele care au primit calificativul general de cinci stele in primele teste de impact desfasurate de Administratia Nationala pentru Securitatea Traficului pe Autostrazi dupa Programul de Evaluare a Automobilelor Noi (New Car Assessment Program / NCAP).

    Este inca un rezultat exceptional dupa ce BMW Seria 5 Sedan a primit 5 stele si 100% pentru sistemele de siguranta activa. In primavara noul BMW Seria 5 marca o alta premiera importanta: primul crashtest BMW Seria 5 cu interventia automata a franelor.

    Noile criterii pentru sistemul de clasificare NCAP includ: teste mai exigente pentru impact lateral, utilizarea manechinelor de diferite dimensiuni pentru test de impact (acum se simuleaza si o femeie adult de mici dimensiuni, precum si un barbat adult de dimensiuni medii), colectarea mai multor date, introducerea unui singur punctaj de apreciere generala si evidentierea sistemelor tehnologice de evitare a accidentelor precum controlul electronic al stabilitatii, avertizare la parasirea benzii si avertizare a coliziunii frontale.

    Gama complet noua BMW Seria 5  dispune de Lane Departure Warning (avertizare la parasirea benzii), Blind Spot Detection (detectarea unghiului mort) si Active Cruise Control (tempomat activ) cu functie Stop & Go. De asemenea, este disponibila functia Night Vision cu detectarea pietonilor, o alta premiera pentru BMW.

    Fiecare model din gama BMW Seria 5 pentru anul 2011 este echipat cu BMW Assist care include un sistem imbunatatit Automatic Collision Notification (Notificare Automata a Accidentelor). Acesta, dezvoltat in colaborare cu William Lehman Trauma Center, contacteaza automat dispeceratul de urgente in cazul unui accident si transmite si date care ajuta echipele de interventie cu privire la probabilitatea unor contuzii grave, obiectivul fiind pregatirea mai buna a salvatorilor.

    O alta particularitate importanta de siguranta pentru conducatori in zonele cu clima rece este existenta sistemului de tractiune integrala xDrive creat de BMW, care acum este disponibil la modelele 535i si 550i Sedan, precum si la cele 535i si 550i Gran Turismo.

    Vizualizari: 2423
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »