rss

Cel mai scump Bentley din lume a fost vandut pentru 4,5 milioane lire sterline

  1. 03/07/2012
  2. Categoria: Bentley
  3. Tags: Bentley, Record
    Vezi toate fotografiile (4)

    Un exemplar Bentley din anii '30 a devenit cel mai scump model al casei auto din lume dupa ce a fost vandut in cadrul unei licitatii pentru suma record de 4,5 milioane de lire sterline. Modelul a fost detinut de un celebru pilot al acelor vremuri.

    Licitatia organizata de cunoscuta casa Bonhams la Goodwood a prilejuit tranzactionarea celui mai scump Bentley din istorie. Exemplarul de colectie este un Bentley Blower 4 1/2 Litre, care a fost detinut de legendarul pilot englez “Tim” Birkin, unul dintre asa numitii “Bentley Boys”.

    Modelul a reusit sa stabileasca un nou record de viteza de 219,93 km/h pe circuitul Brooklands on 1932, pilotat fiind de Sir "Tim" Birkin, descris de  W.O. Bentley ca fiind "cel mai mare britanic al tuturor timpurilor".

    Autoturismul de competitie cu un singur loc a fost restaurat la starea de fabrica si este echipat cu un motor 4.398 centimetri cubi, cu patru cilindri în linie, supraalimentat cu un compresor mecanic. Produs in numai 50 de exemplare supraalimentate, Bentley Blower 4 1/2 Litre dezvolta o putere de 240 cai la o turatie de 2.400 rotatii pe minut, cifra cu adevarat impresionanta pentru acele vremuri.

    Suma platita pentru bolidul pilotat de “Tim” Birkin depaseste vechiul record de 2,8 milioane lire sterline, suma cu care a fost adjudecat un exemplar Bentley “Speed Six” (cunoscut si sub numele de “Old No 2”) la licitatia organizata in anul 2004 la Le Mans Classic.

    Vizualizari: 1761