rss

Bentley Continental GT3 a fost dezvaluit la Festivalul de la Goodwood

  1. 15/07/2013
  2. Categoria: Bentley
  3. Tags: Bentley, Continental
    Vezi toate fotografiile (8)

    Bentley a dezvaluit, la Festivalul Vitezei de la Goodwood, noul model Continental GT3, o masina de curse construita special sa exploreze potentialul emblematicului Grand Tourer.

    Modelul Continental GT3 e animat de o versiune cu carter uscat, adaptata pentru curse, a motorului Bentley bi-turbo V8 de 4 litri. Cu numeroase componente preluate de la motorul pentru versiunile de serie, unitatea ezvolta pana la 600 de cai putere in varianta fara limitari de viteza.

    Puterea este transmisa rotilor din spate prin intermediul unui cardan din fibra de carbon, de la cutia de viteze secventiala Xtrac cu sase trepte, cu un diferential de alunecare limitata, montat  ca o cutie de viteze pentru o ditribuire optimizata a greutatii. Schimbarile de viteza se realizeaza printr-un sistem pneumatic, controlat de padelele montate pe volan.

    Suspensiile fata-spate cu brate duble A, care dispun de amortizoare reglabile pe patru directii, inlocuiesc suspensiile pneumatice ale modelelor standard. Sistemul de directie este asistat hidraulic, in timp ce sistemul de franare prezinta discuri ventilate de fier, combinate cu etriere cu sase pistoane pe fata si etriere cu patru pistoane pe spate.

    Exteriorul masinii prezinta un pachet aerodinamic cuprinzator, pentru a maximiza forta de portanta cu glisare optimizata. Aripa din spate este acoperita in fibra de carbon pentru a asigura forta de portanta si stabilitatea masinii, in timp ce separatorul din fibra de carbon echilibreaza fortele aerodinamice in partea din fata a masinii. De asemenea, au fost revizuite si capota, barele de protectie din fata si din spate si pragurile, pentru a optimiza coeficientul aerodinamic al masinii si pentru a ajuta la racirea motorului.

    Odata cu indepartarea ornamentelor de interior din piele si din lemn, a sistemelor electronice si a materialelor de rafinament, modelul Continental GT3 a ajuns la o greutate sub tinta stabilita de 1300 de kg. In ciuda specificatiilor pentru circuitul de curse, modelul GT3 ramane un Bentley autentic, fabricat manual, cu volanul, manerele usilor si scaunele realizate de artizanii de la fabrica din Crewe.

    Vizualizari: 2007
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »