rss

Audi fortat sa nu mai vanda patru modele importante in Europa. Interdictia ar putea dura pana la 2 luni

  1. 17/07/2017
  2. Categoria: Audi
    Vezi toate fotografiile (6)

    Urmeaza o perioada destul de grea pentru nemtii de la Audi care au fost obligati sa opreasca vanzarea pe Batranul Continent a mai multor modele care generau vanzari semnficative. Aceasta masura a fost luata dupa ce autoritatile germane au descoperit ca cifrele reale de consum nu corespund cu cele declarate initial.

    Primele vizate sunt modelele A4 si A5, cu motorizarea de 2.0 litri TFSI. In cazul acestora, de vina ar fi sistemul micro-hibrid care inlocuieste electromotorul conventional si care cel putin teoretic ar trebui sa scada intr-un fel consumu. Numai ca acesta face exact contrariul, iar masina consuma cu 0,2 litri mai mult la 100 de kilometri.

    "Propulsorul de 2.0 litri TFSI este putin mai diferit. Sistemul micro-hibrid mareste consumul cu 0.2 - 0.3 litri/100 de km. Inrautateste consumul. Sistemul nu functioneaza pe bancul de teste, astfel ca consumul este mai mare in laborator, dar mai bun pe sosea," a precizat un purtator de cuvant al constructorului german.

    Celelalte doua modele vizate de aceasta interdictie sunt S4 si S5, deasemenea cu o motorizare pe benzina, numai ca de aceasta data este vorba de V6-le de 3.0 litri, turbo. Consumul acestora a crescut dupa ce inginerii au facut cateva modificari de natura software, pe care insa autoritatile germane nu au apucat sa le aprobe.

    Constructorul din Ingolstadt asteapta acum ca modelele respective sa intre in legalitate, insa recunoaste ca acest proces este unul complicat si care ar putea dura chiar si doua luni. "In momentul in care stii ca ai un consum mai mare, trebuie sa opresti vanzarile pana la publicarea noilor valori," a concluzionat purtatorul de cuvant.

    Vizualizari: 2532